Brandvers.nl

Koffiebranderij

Brandvers is sinds 2017 een koffiebranderij, die dagelijks verse koffiebonen roostert op ambachtelijke wijze voor fijnproevers, bedrijven en horeca-ondernemers.

Wij branden dagelijks verse bonen voor een perfecte melange of smaakvolle single origins. Een van de voordelen van Brandvers.nl, is de snelle levering en de korte communicatielijnen. De geplaatste bestelling wordt vers gebrand en meteen geleverd vanuit onze koffiebranderij. Zo garanderen wij dat u altijd de beschikking heeft over verse koffiebonen.

Freshly roasted coffee beans pouring from a large coffee roaster into the cooling cylinder.
Passie voor koffie

Brandvers.nl

Bij Brandvers.nl delen we allemaal de liefde voor koffie. Wij houden ons dagelijks bezig met het selecteren van de beste koffiebonen en het verbeteren van ons ambachtelijke brandingsproces. Verse en ambachtelijke koffiebonen voor u is het resultaat!

  • Alleen de beste koffiebonen
    Alleen de beste koffiebonen
    De vraag naar kwaliteitskoffie groeit, wij zijn dagelijks bezig met het selecteren van de perfecte koffiebonen. Bij Brandvers.nl bent u verzekerd van hoge kwaliteit koffie.
  • Ambachtelijk gebrand
    Ambachtelijk gebrand
    Wij zijn geen industriële branderij, wij branden dagelijks op ambachtelijke en kleinschalige wijze onze koffiebonen en dat resulteert in heerlijke koffie voor u!
  • Dagelijks vers gebrand
    Dagelijks vers gebrand
    De kwaliteit en smaak van gebrande koffiebonen gaat helaas snel achteruit, wij branden dagelijks zodat uw koffiebonen altijd kort voor verzending vers gebrand zijn.
  • Snelle levering
    Snelle levering
    Besteld u voor 15.00 uur dan branden en verpakken wij uw bestellingen nog dezelfde dag. Uw bestelling wordt vervolgens de volgende dag bij u aangeboden door de bezorger.

Soorten koffiebonen

In onze koffiebranderij werken wij met twee soorten koffiebonen, die elk een eigen smaak geven aan de koffie.

Arabica koffieboon

De Arabica koffieplant groeit in gebieden rondom de evenaar op een hoogte van 1200 – 1800 meter. De twee koffiebonen zitten in een rode bes (soms een gele bes) die groeit aan een struik. Door de lage temperatuur op deze hoogte groeien de koffieplant en bes langzaam. Zo heeft de boon voldoende tijd om de fijne volle smaak te ontwikkelen.

Robusta koffieboon

De Robusta koffieplant groeit op een stuk lagere hoogte (tot 700 meter) dan de Arabica koffieplant. Omdat Robusta meer cafeïne produceert is deze meer resistent tegen ziekten en parasieten Dit type heeft daardoor een stevige pittige smaak. Robusta koffie kan tot wel twee keer zoveel cafeïne bevatten als de Arabica koffie.

Vaak wordt er gezegd dat de arabica koffieboon een veel betere smaak geeft dan de robusta boon. Dat is uiteraard geheel persoonlijk, de beste robusta kan beter zijn dan een matige arabica.